Escape from Pampus

Al jaren een favoriet! Waan je in een negentiende-eeuwse gevangenis en probeer te ontkomen aan het gevangenispersoneel.

Verloop

Escape from Pampus is het spannende en zeer populaire ontsnappingsspel van Pampus Events. Escape from Pampus is niet zomaar een escaperoom, maar een op maat ontwikkelde game die een combinatie biedt tussen historie, actie, logica en samenwerking. Een activiteit voor doeners en denkers, voor jong en oud.

Het begin

Aan het begin van de activiteit – die zo’n 2 uur duurt – worden de nietsvermoedende deelnemers meegevoerd naar een van de ondergrondse fortruimtes. Hier volgt een ietwat droog verhaal over de geschiedenis van Pampus. Op het moment dat de deelnemers zich langzaam beginnen te vervelen slaat de sfeer om…

Vrijkomen!

Tien minuten later zitten alle deelnemers opgesloten in ondergrondse cellen met slechts één opdracht: vrijkomen! Voor deelnemers die het lukt zich te bevrijden uit de cel wacht een serie nieuwe verrassingen. Op verschillende punten op het eiland en in het fort staan negentiende-eeuwse gevangenismedewerkers die de teams niet zomaar laten passeren.

Bouwen, puzzelen en ontdekken

Er volgt een serie opdrachten en activiteiten variërend van het aanleggen van een waterleiding en het bouwen en bevaren van een vlot tot een spoedcursus scherp schieten en een gruwelijke confrontatie met onze eilandkok…

Wie overleeft?

Als alle opdrachten tot een goed einde zijn gebracht komen de teams bij elkaar en volgt de zinderende ontknoping. Welk team kraakt de kluis en gaat ervandoor met de eer, hoofdprijs en eeuwige roem?

Informatie

Doelgroep:Gevarieerd van actief tot cultureel
Deelnemers:20 tot 100
Tijdsduur:2 uur